Autor Tema: Los Balkan || Server pravila  (Posjeta: 670 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChrisWoo™

 • *
 • Postova: 1724
 • Reputacija: 43
 • Spol: Muški
Los Balkan || Server pravila
« u: 30-06-2020, 20:54:40 »LOS BALKAN SERVER PRAVILA
01. KORIŠTENJE I PRIJAVLJIVANJE CHEATOVA / MODOVA
Strogo je zabranjeno korištenje cheatova ili modova koji daju prednost. Nemojte ni pokušavati - ulovit ćemo vas i sav vaš trud će vam pasti u vodu. Izlike tipa: "igrao mi je netko" nas ne zanimaju - svatko je odgovoran za svoj korisnički račun.

Kazna za kršenje pravila: Ban na neodređeno, skidanje svih pozicija na zajednici uključujući status elite membera i legende u organizaciji.


02. DIJELJENJE I POTRAŽNJA CHEATOVA / MODOVA
Strogo je zabranjeno dijeljenje cheatova ili modova koji daju prednost. Ovo podrazumijeva LB-ove "servise" tj. forum, SA-MP, TS3 server.

Kazna za kršenje pravila: Ban na neodređeno, skidanje svih pozicija na zajednici uključujući status elite membera i legende u organizaciji.


03. REKLAMIRANJE
Reklamiranje je strogo zabranjeno na našem serveru. U to spadaju IP adrese, web adrese, imena drugih servera itd.
Spominjanje servera i zajednica koje više ne postoje nije zabranjeno.

Kazna za kršenje pravila: Ban na neodređeno, skidanje svih pozicija na zajednici uključujući status elite membera i legende u organizaciji.


04. NEPRIJAVLJIVANJE IGRAČA KOJI KORISTI CHEAT / REKLAMIRA
Ako uočite da neki igrač koristi cheat na serveru ili reklamira, imate obavezu da ga prijavite na /report ili adminu na PM. Ukoliko to ne učinite smatrat će se da podržavate njegovo ponašanje i snositi ćete propisanu kaznu.

Kazna za kršenje pravila: Ban na tri (3) dana.


05. POSJEDOVANJE VIŠE ACCOUNTA
Strogo je zabranjeno posjedovati više accounta. Vi kao igrač možete imati samo jedan account.

Kazna za kršenje pravila: Za posjedovanje imovine na više accounta, ban na svakom i oduzimanje imovine. Za posjedovanje dodatnih accounta bez imovine, ban na dodatnim accountima.


06. ISKORIŠTAVANJE BUGOVA (ABUSE)
Zabranjeno je iskorištavanje bugova u svoju ili tuđu korist. Što su to bugovi? Bugovi su "greške" na serveru i SAMP-u tj. stvari koje ne rade kako bi trebale. Umjesto iskorištavanja buga prijavite ga u ovom podforumu te ukoliko je bug "veći" možete dobiti i lijepu nagradu."Abuse vozila" više se neće smatrati abuse-om - ovo se odnosi na ulaženje u organizacijska vozila a da niste član iste (u to spada i ono famozno "abuse motora").

Kazna za kršenje pravila: Area, za manje bugove od trideset (30) minuta do jednog (1) sata, a za veće ban sa servera.


07. VRIJEĐANJE PO NACIONALNOJ OSNOVI
Vrsta vrijeđanja koje se ne tolerira na serveru te će se strogo kažnjavati.

Kazna za kršenje pravila: Area na deset (10) sati.


08. VRIJEĐANJE ADMINA
Netko tko se trudi za server te ima dodatne obaveze oko istoga, ne zaslužuje vrijeđanje te je to strogo zabranjeno.

Kazna za kršenje pravila: Area koju odredi admin sa maksimalnim trajanjem od tri (3) sata.


09. PSOVANJE NA SERVERU
Psovanje na serveru na bilo kojem chatu (obični chat, org. chat i sl.) se neće tolerisati i biti će kažnjavan zavisno od težine psovke.

Kazna za kršenje pravila: Area na pet (5) sati za svaku psovku. Za teže psovke area na deset (10) sati. Ukoliko igrač koji prekrši ovo pravilo ima poziciju admina/lidera dobija opomenu za manje psovke te opomenu pred isključenje za teže psovke.


10. IMOVINSKE PRIJEVARE
Prijevare vezane uz imovinu (kod prodaje, nadoplate, mjenjanja itd.) između 2 igrača su strogo zabranjene.
U prijevare spada i ubijanje ili korištenje /rob komande tijekom obavljanja kupo-prodaje ili mjenjanja.
U ovo pravilo ne spada:
 • Dozvole da vam neko plati kasnije tj. "na dug". To je vaša dobra volja i ako vam ne plati dug sami ste si krivi.
 • Posudbe, iznajmljivanja itd. Sve to ide na vlastitu odgovornost, ako vam ne vrate sami ste si krivi.
 • Prodaja/nadoplate/zamjenje između više od 2 igrača, to nije preporučeno i sudjelujete u tome na vlastitu odgovornost.
 • Pogreške prilikom pisanja cijene, to je vaša greška i nije prijevara. Nemojte uvijek biti sigurni u sebe, radije provjerite broj koji ste upisali.

Kazna za kršenje pravila:  Ban na neodređeno, oduzimanje imovine i skidanje svih pozicija na zajednici uključujući status elite membera i legende u organizaciji.


11. NAPADANJE / UBIJANJE tj. DEATHMATCH (DM)
Zabranjeno je napadati / ubijati igrače koji su manji od levela 3 te je zabranjeno napadati / ubijati igrače u okolici event dvorane ukoliko se u istoj nešto održava. Također zabranjeno je raditi /rob komandu ispred Event Dvorane.

Kazna za kršenje pravila: Admin ima pravo odrediti kaznu area-e od minimalno trideset (30) do maksimalno jednog (1) sata.


12. Komanda /robbiz(situacija)
Zabranjeno je korištenje snipera,bombe(Hitman Agency članovima),zabranjeno je korištenje tazzera,šmrka,bombe(Police Department članovima),zabranjeno je korištenje tenka,sea sparrowa,bombe(LS Army članovima),zabranjeno je ulazak u interijer u kojem se vrši pljačka i udaranje pljačkaša šakama. Također,zabranjeno je svakom članovu mafije/bande i civilima koristiti adrenalin te pljačkašu je zabranjen povratak u interijer nakon uspješne pljačke

Kazna: Area na pet (5) sati za svako prekršeno navedeno pravilo.
13. OMETANJE RUTA (POSLOVI)
Zabranjeno je napadati / ometati igrače koji rade rute u svojim poslovima (vožnja busa, zaštitar, smetlar itd).
Također iskorištavanje poslovnih vozila u bilo koje druge svrhe je zabranjeno.

Kazna za kršenje pravila: Area na jedan (1) sat.


14. SPAWN KILL (SK)
Spawn kill je ubijanje na mjestu spawna, a spawn je mjesto gdje se vaš igrač stvara poslije smrti ili prilikom ulaska na server. To je zabranjeno jer je nepošteno nekome tako bezobrazno narušavati igru.

Kazna za kršenje pravila: Area na jedan (1) sat.


15. GAŽENJE IGRAČA / NAPAD ZRAKOPLOVOM tj. DRIVE BY (DB) / PLANE BOMB (PB)
Na serveru je zabranjeno nekoga gaziti vozilom, ubijati zrakoplovom (obrušavanjem na popularna mjesta ili ubijanje elisom helikoptera) te je zabranjeno na bilo koji naćin pucati sa mjesta vozača na druge igrače / vozila.

Kazna za kršenje pravila: Area na jedan (1) sat.


16. PAUZIRANJE IGRE (AFK ABUSE)
Pauziranje igre (ESC) radi ometanja prolaza ili u kombinaciji sa pravilom o iskorištavanju bugova na serveru je strogo zabranjeno.

Kazna za kršenje pravila: Area na jedan (1) sat.


17. OMETANJE ADMINA NA DUŽNOSTI
Bilo kakvo ometanje admina na dužnosti je zabranjeno. Također ako vidite igrače pored admina na dužnosti - ne dirajte ih jer vjerojatno im admin pomaže u nećemu.

Kazna za kršenje pravila:  Admin ima pravo odrediti kaznu area-e od minimalno trideset (30) minuta do maksimalno jednog (1) sata.


18. ISKORIŠTAVANJE POZICIJE
Iskorištavanje pozicije za osobni ili tuđi interes je zabranjeno. To vrijedi za bilo kojeg igrača koji ima neku veću poziciju od samog igrača, tipa: admin, lider, moderator itd.

Kazna za kršenje pravila: Skidanje pozicije te ban sa servera na sedam (7) dana.


19. KRAĐA IDENTITETA
Zabranjeno je nekome ukrasti identitet tj. predstavljati se kao netko tko vi niste. To ne samo da je vrlo bezobrazno (jer nekoga možete osramotiti) već ćete biti kažnjeni za svaki takav pokušaj.

Kazna za kršenje pravila: Vječni ban na korisničkom računu gdje se krivo predstavljalo.


20. IZDAJA
Ukoliko imate bilo kakav status ovdje na LB-u, zabranjeno vam je igrati na drugim zajednicama. Ukoliko to radite, to je na vlastitu odgovornost i pitanje vremena je kada će vas netko prijaviti.

Kazna za kršenje pravila: Ban sa servera i foruma te skidanje svih statusa.


21. IMENA NA SERVERU
Na serveru su zabranjena imena slavnih osoba, imena koja su glupa ili imena koja nemaju smisla. Nađite si neko normalno (i lijepo) smisleno ime kao i ostatak servera, u protivnom očekujte kaznu.

Kazna za kršenje pravila: Vječni ban sa servera ukoliko je igrač level jedan (1).


22. PARKIRANJE OSOBNIH AUTOMOBILA
Zabranjeno je parkiranje na cesti, ispred javnih ustanova, blizu spawna i bilo kojih drugih mjesta koja nisu namjenjena za parkiranje. Također je zabranjeno parkirati ispred nečije kuće / biznisa ukoliko vam to vlasnik nije dopustio te ispred baze organizacije.

Kazna za kršenje pravila: Area na jedan (1) sat i brisanje automobila sa servera (morat ćete ga ponovo parkirati).


23. KUPOPRODAJA STVARI U IGRI ZA STVARI IZVAN IGRE
Strogo je zabranjena kupoprodaja (te oglašavanje kupoprodaje) stvari iz igre za bilo šta izvan igre. Dakle nema prodaje / kupnje za RL novac, account-ove od nekih online igrica itd. Ako vas netko prevari za ovo, sami snosite odgovornost.

Kazna za kršenje pravila: Ban sa servera na neodređeno, brisanje imovine te skidanje svih pozicija na zajednici uključujući status elite membera i legende u organizaciji.


24. KOMANDA /REPORT
Komanda /report služi za kratka pitanja, za prijavu cheatera, za odgovor na pitanje nekog admina itd. Komanda /report nipošto ne služi za pričanje s adminom o glupostima, žicanje eventa, teleporta za gluposti, para, oružja, skina, respawna vozila za gluposti ili bilo čega drugog.

Kazna za kršenje pravila: Area na dvadeset (20) minuta za svaki nepravilan /report. Area od trideset (30) minuta za svaki /report u kojem žicate nešto od admina. Za svaki /report koji je napisan capsom (namjerno ili nenamjerno) kazna ide od četrdeset (40) minuta. Za svaki report u kojem je psovanje (bilo kakvo) kazna ide od jednog (1) sata. Psovanje adminu na report kažnjava se prema pravilu broj 08. Vrijeđanje admina.


25. OGLASI NA SERVERU
Oglasi na serveru služe kako bi mogli oglasiti da nešto prodajete / kupujete / mjenjate. Također služe za obavijesti vezane uz neka okupljanja i sl. Oglas mora biti u vezi igre tj. LB-a, dakle ne možete oglašavati nešto u vezi neke druge igre ili nešto iz RL-a. Također, strogo je zabranjeno mjenjati boje na oglasima, pisati oglase sa brojevima i tražiti donacije od drugih igrača. Također ne smijete u oglas stavljati puno znakova. (npr. "!!!!!!!!!!!!").

Kazna za kršenje pravila: Area od dvadeset (20) minuta za oglase koji sadrže samo jedno slovo. Area na jedan (1) sat za svaki nepravilan oglas. Area od dva (2) sata za oglase koji sadrže brojeve. Area od tri (3) sata za oglase u boji. Area od pet (5) sati za vrijeđanje i psovanje preko oglasa. Ban na tri (3) dana za nacionalizam u oglasu.


26. JAVNA META
Javna meta služi za zabavu na serveru a nikako da bi vi ometali igru drugih igrača. Strogo je zabranjeno ometanje ruta i warova, odlazak na dok, napuštanje Los Santosa, DM na mjestima gdje je inače zabranjeno te biti u avionu/heliju. Također zabrenjeno je ubiti metu sniperom te će to biti kažnjavano.

Kazna za kršenje pravila: Upozorenje od strane admina te ukoliko igrač nastavi strožije kazne: Area od tri (3) sata za ometanje ruta i warova. Area od dva (2) sata za odlazak na dok i DM na mjestima gdje je inače zabranjeno. Area od jednog (1) sata za metu u avionu / heliju i za napuštanje LS-a. Area od tri (3) sata za ubijanje mete sniperom.


27. EVENTI
Zabranjeno je praviti tim sa protivničkom ekipom u svrhu winanja eventa i podjele nagrade.

Kazna za kršenje pravila: Area na pet (5) sati.


NAPOMENE
* Pravila se mogu promjeniti bilo kada bez predhodne najave, stoga posjećujte ovu temu često.
* Nepoznavanje nekog pravila vas neće spasiti od propisane kazne.

Online 𝙞𝙜𝙣𝙖𝙯𝙞𝙤

 • www.los-balkan.com
 • *
 • Postova: 515
 • Reputacija: -357
Odg: Los Balkan || Server pravila
« Odgovori #1 u: 04-07-2020, 21:06:40 »
Ne smijete više pljačkati biznise u blizini vašeg HQa. - Kazna 10h area i skidanje novca s računa.